Vertaling Pools

Poolse vertaling

Bij Tilburg Translations kunt u probleemloos terecht voor Poolse vertalingen. Heeft u een document dat vertaald dient te worden van of naar het Pools? Stuurt u het bestand dan eenvoudig naar ons via e-mail en laat ons u overtuigen door onze uitstekende service en referenties. In veel gevallen kunnen we voorbeelden overleggen van eerdere Poolse vertalingen, zodat u direct een idee kan krijgen van de kwaliteit van onze Poolse vertalingen.

Waar moet men op letten bij Poolse vertalingen?

Voor personen die geen of weinig kennis hebben van het Pools kan het, net als vele andere Slavische talen, een vreemde en moeilijke taal zijn. De belangrijkste eigenaardigheden zijn:

  • Afhankelijk van de functie in een zin, kan de spelling van namen veranderen. Voor Nederlandstaligen kan het erg verwarrend zijn wanneer 'Maria' in 'Mario' verandert en Martin in Martina. Een mannelijke naam lijkt een vrouwelijke naam te worden en andersom. Let er dus op dat u dergelijke veranderingen niet gaat hypercorrigeren en vertrouw op het vakmanschap van onze Poolse vertalers.
  • Het Poolse alfabet heeft enkel vreemde letters: ć, ń, ó, ś, ź, ż, ą, ę, ł, waarvan de laatste letter misschien wel de meest opmerkelijke is, zeker qua uitspraak ('w' als in het Engelse 'wellness'). In sommige gevallen (bijvoorbeeld e-mailadressen) mag men, bij gebrek aan een betere oplossing, alle letters als gewone Latijnse letters schrijven.

Let in ieder geval op de juiste ondersteuning van het door u te gebruiken lettertype voor de Poolse taal. Gaat u onze vertaling opnemen in uw drukwerk, zoals bijvoorbeeld uw brochures, verpakkingen of prijslijsten?
Stuur ons voor het drukken de printklare PDF, zodat we een laatste controle kunnen doen waarbij we met name letten op de juiste schrijfwijze van de speciale Poolse letters.

Snel een vrijblijvende offerte ontvangen? Na ontvangst van uw aanvraag kunnen we vaak al binnen twee uur een exacte prijsopgave maken met de geplande levertijd.

Kiest u ook voor kwaliteit?

Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan voor uw project. Direct antwoord!

Vraag direct een offerte aan »