FAQ

faq

"Ik heb een vertaling nodig van een vertrouwelijk document, kan ik hiervoor bij jullie terecht?"

Jazeker. Vertrouwelijk of niet, uw documenten blijven geheim en worden veilig opgeslagen op onze beveiligde server. Voor aanvang van het vertaalproject tekenen we graag een geheimhoudingsverklaring. (We hebben hier onze templates voor beschikbaar). Ook hebben we duidelijke instructies om bestanden versleuteld uit te wisselen.


"Ik heb een vertaling nodig van een document maar ik kan er alleen een scan van sturen. Is dit een probleem?"

Nee, dit is geen probleem. We kunnen alle bestandsformaten vertalen, dus ook een scan in JPEG- of PDF-formaat. Tegenwoordig bestaat er de mogelijkheid om door middel van OCR-software scans om te zetten naar een Word-bestand.


"Hoelang duurt het ongeveer voordat mijn vertaling klaar is?"

De verwerkingssnelheid hangt af van de moeilijkheidsgraad, talencombinatie en eventueel lay-out. Indien een vertaling vereist om zeer nauwkeurig gecontroleerd te worden, dan kunnen we ongeveer 1000-1500 woorden vertalen per werkdag. Heeft een vertaling echter veel spoed en kunnen we een deel van de kwaliteitscontrole achterwege laten, bijvoorbeeld wanneer de vertaling alleen nodig is voor intern gebruik, dan kunnen we de verwerkingssnelheid opschroeven naar 3000-3500 woorden per werkdag.


"Hoe wordt de prijs van een vertaling vastgesteld?"

De prijs van een vertaling wordt doorgaans vastgesteld op basis van het aantal woorden in de brontaal. In gebruikelijke bestandsformaten zoals Word-, Powerpoint- en Excel-bestanden is het aantal woorden eenvoudig te tellen.

Bij gescande documenten zullen we een prijs berekenen op basis van het aantal woorden in de doeltaal.


"Wat kost een vertaling ongeveer?"

Als u vooraf wilt weten hoeveel de vertaling van uw document gaat kosten, vraag dan eenvoudig een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan.

Het is natuurlijk aantrekkelijk om niet teveel te betalen voor een vertaling. Daarom is het belangrijk voor u om te weten dat vertalingen van of naar het Engels in de meeste gevallen iets goedkoper zijn dan vertalingen van of naar het Nederlands.
Wij bieden oplossingen op verschillende prijsniveaus. Geef uw specifieke wensen aan ons door, zodat wij kunnen zorgen dat de prijs van de vertaling nimmer uw budget overschrijdt.

Nieuwe klanten bieden we altijd ter verwelkoming een introductiekorting aan van 10 tot 15% op de eerste vertaalopdracht. Zodoende kunt u voor een heel schappelijke prijs onze vertaaldiensten uitproberen.


"Waar kan ik de algemene voorwaarden van Tilburg Translations vinden?"

De algemene voorwaarden van Tilburg Translations zijn te vinden op deze website via deze link.


Heeft u een andere vraag? Neemt u dan gerust met ons op – we zitten slechts een e-mailtje bij u vandaan!